N1: Privedeno vise osoba zbog napada na novosadske pekare

N1, 20.10.2014. |12:24, Miodrag Sovilj, agencije

 

Privedeno vise osoba zbog napada na novosadske pekare

 

Izvor: http://rs.n1info.com/a5917/Vesti/Privedeno-vise-osoba-zbog-napada-na-novosadske-pekare.html

 

Sastanak predstavnika gradske vlasti i policije sa vlasnicima objekata koji su kamenovani proteklih dana pokazuje zajedništvo i šalje poruku da je Srbija jača od svakog huligana i da će svi oni koji su bacili ljagu na državu biti procesuirani, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Napad i na pekaru Srbina

Jutros je polomljeno staklo na izlogu novosadske pekare “Grozd” u Puškinovoj ulici, čiji je vlasnik Srbin.

Vučević je sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem razgovarao sa vlasnicima pekara i poslastičarnica “Evropa”, “Vojvođanka”, “Telep” i ćevabdžinice “Baš ćevap”.

Vučević je nakon sastanka rekao da je, prema informacijama kojima raspolaže, policija u Novom Sadu privela veći broj osoba i da intenzivno radi na pronalaženju počinilaca.

“Ubeđen sam da će počinioci biti izvedeni pred lice pravde i da ni država, ni grad neće dozvoliti da neodgovorne osobe i kriminalci narušavaju međuljudske odnose u Novom Sadu”, rekao je on.

Privedeno više osoba zbog napada na novosadske pekareIzvor: Tanjug / Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je ubeđen i da vlasnicikamenovanih pekara i poslastičarnica veruju u državu Srbiju.

“Želim da se javno zahvalim vlasnicima tih objekata na strpljenju i hrabrom držanju u ovim trenucima”, rekao je on, dodajući da slika u kojoj policajci stoje ispred pekara nije lepa i da veruje da to nije dugoročno rešenje.

Prema njegovim rečima, dva, tri ili deset huligana ne mogu i neće Novi Sad učiniti nebezbednim gradom.

Privedeno više osoba zbog napada na novosadske pekareIzvor: Tanjug / Jaroslav Pap

“To što su pod maskama dovoljno govori o njihovoj hrabrosti. Oni verovatno misle da time čine dobro Srbiji, a ne znaju da joj nanose ogromnu štetu”, naglasio je on.

Međutim, načelnik Radaković odbio je da se obrati medijima, rekavši da nema odobrenje ministra da govori o tome u javnosti. Time smo ustali uskraćeni za informaciju šta policija zapravo čini povodom serije napada na albanske pekare u Vojvodini.

Izvor: N1 info

Politički analitičar Boris Varga smatra da od reakcije države na divljanje huligana zavisi da li će se incidenti ponoviti.

“Ko zna šta će biti sledeće? Ako izostane adekvatna reakcija vlasti, ako nedovoljno Beograd reaguje na sve ovo, mi možemo očekivati da će na meti biti neka druga manjinska zajednica”, ocenjuje Varga.

Ogromna većina Novosađana za N1 kaže da osuđuje huliganske napade i zaprepašćena je zbog svega što se dešava.

Vlasnik “Evrope”: Ne osecam se ugrozeno

Privedeno više osoba zbog napada na novosadske pekareIzvor: TANJUG/Jaroslav Pap

Vlasnik pekare “Evropa”, koja je kamenovana u noći između četvrtka i petka, Bajram Temaj rekao je da mu se čini da stvari idu na bolje i da nakon incidenta te noći nije imao više problema.

“Ispred lokala stoji policija i to za mene kao vlasnika nije lepa slika, ali verujem da će se sve brzo smiriti”, kazao je Temaj.

On je istakao da se ne oseća ugroženim u Novom Sadu i naglasio da se posebno zahvaljuje građanima na pruženoj podršci.

 

 

 

 

Share this post