5 kanal: Pralametski vybory u Serbii

5.ua, 25.04.2016

 

БЕЛГРАД ДАЛІ БАЛАНСУВАТИМЕ МІЖ ЄС І РОСІЄЮ – ЖУРНАЛІСТ

 

Source 1: https://www.5.ua/svit/belhrad-dali-balansuvatyme-mizh-yes-i-rosiieiu-zhurnalist-112520.html

Source 2: http://www.5.ua/svit/u-serbii-velykym-tyrazhem-vykhodyt-proputinska-presa-112527.html

Source 3: https://www.5.ua/svit/u-suspilnomu-klimati-serbii-posylylosia-rusofilstvo-zhurnalist-112522.html

 

Вибори в Сербії не принесли суттєвих змін – при владі залишається проєвропейська партія

Парламентські вибори в Сербії показали, що країна надалі продовжуватиме звичний політичний курс. Про це в ефірі “5 каналу” сьогодні, 25 квітня, телефоном повідомив журналіст Борис Варга.

“Напевне, у майбутньому не треба нічого очікувати, що буде змінюватися, все залишиться по-старому, отож Белград далі балансуватиме між Брюсселем, тобто Європейським Союзом, і Росією – в тому європейському розколі, який зараз існує після української кризи. І фактично буде декларувати плани на майбутнє інтегруватися до ЄС”, – зазначив журналіст під час марафону “Україна понад усе”.

Як повідомляв 5.ua, за результатами перших підрахунків, на виборах у Сербії перемогла прозахідна Прогресивна партія, очолювана прем’єр-міністром Александаром Вучичем.

 

У СЕРБІЇ ВЕЛИКИМ НАКЛАДОМ ВИХОДИТЬ ПРОПУТІНСЬКА ПРЕСА – ЖУРНАЛІСТ

Провідні медіа країни є поміркованими, однак масова преса – проросійська

Журналіст Борис Варга розповів, що в Сербії проросійські ЗМІ мають великий наклад. Про це він повідомив в ефірі “5 каналу” телефоном сьогодні, 25 квітня.

“Провідні мас-медіа в Сербії, вони все ж таки помірковані, не є такими проросійськими. Є дуже багато інтернаціональних мас-медіа. Але таблоїди і дуже накладна преса, яка має великий тираж, дійсно є пропутінською”, – пояснив він.

Також журналіст додав, що українська криза сильно вплинула як на європейський суспільний клімат, так і на сербський зокрема.

Як повідомляв 5.ua, за результатами перших підрахунків, на виборах у Сербії перемогла прозахідна Прогресивна партія, очолювана прем’єр-міністром Александаром Вучичем.

 

У СУСПІЛЬНОМУ КЛІМАТІ СЕРБІЇ ПОСИЛИЛОСЯ РУСОФІЛЬСТВО – ЖУРНАЛІСТ

До парламенту країни можуть пройти дві проросійські партії

Парламентські вибори в Сербії показали, що за останні два роки суспільний клімат країни сильно змінився. Про це в ефірі “5 каналу” сьогодні, 25 квітня, телефоном повідомив журналіст Борис Варга.

“Те, що можна побачити, це є таке русофільство дуже сильно присутнє в націоналістичних партіях і таке є антиєвропейство. Якщо ми два роки тому не мали жодної антиєвропейської партії в парламенті, тобто жодна партія не хотіла, щоб Сербія перервала цей євроінтеграційний курс, то зараз ми, фактично, маємо дві партії”, – заявив він під час марафону “Україна понад усе”.

Як повідомляв 5.ua, за результатами перших підрахунків, на виборах у Сербії перемогла прозахідна Прогресивна партія, очолювана прем’єр-міністром Александаром Вучичем.

Натепер партія набрала майже 50% голосів. Прогресивна партія виступає за зближення з Євросоюзом і подальші реформи. Друге місце – у соціалістів, за ними йде націоналістична “Радикальна партія”. Політична сила під головуванням Шешеля виступає проти зближення із ЄС і за зближення із Росією.

 

 

 

 

Share this post