KCNS: Okrugli sto o multikulturalizmu

  1. oktobra 2016, KCNS

 

Okrugli sto o multikulturalizmu

 

Source 1: https://www.kcns.org.rs/vest/regionalni-naucni-centar-u-novom-sadu-organizovao-okrugli-sto-o-vojvodjanskom-multikulturalizmu/?lng=lat

Source 2 (full video): https://www.youtube.com/watch?v=vlQSoRrzSsw

 

Regionalni naučni centar u Novom Sadu organizovao je okrugli sto o vojvođanskom multikulturalizmu u petak 7. oktobra na „Tribini mladih“Kulturnog centra Novog Sada.

Učestvovali su:  Darko Baštovanović (Hrvatsko nacionalno vijeće), Miroslav Kevedži (Zavod za kulturu Vojvodine), Alpar Lošonc (Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka), Mihal Sladeček (Regionalni naučni centar – Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Beograd / Novi Sad), Zoran Tairović (Savetnik potpredsednika Vlade Republike Srbije, Novi Sad), Boris Varga (odgovorni urednik, Ruske slovo / MAK multimedijalni magazin). Moderatorka je bila Kristina Rac (Regionalni naučni centar / Univerzitet u Ljubljani).

Na okruglom stolu govorilo se o javnim i društvenim stvojstvima pojedinačnih etničkih grupa, kao i o izazovima sa kojima se susreću. Takođe se diskutovalo i o multietničnosti i multikulturalizmu: kako se zapravo može govoriti o ovim fenomenima na dobar način, i kakve koristi oni imaju za pojedinca?

 

Share this post